torsdag den 5. august 2010

MØNSTERFORSØG

Om tofarvestrik...

Her er nogle mønsterforsøg. Klog af skade laver jeg altid strikkeprøver på mønsterstrik/tofarvestrik/jaqard (same same but different name), fordi jeg har tendens til at stramme mønsterfarven på bagsiden. Først noget enkelt:


Og så til det lidt mere avancerede:


I IKnitLondon (www.iknit.org.uk) fandt jeg en skøn dims til pegefingeren der adskiller de to farver man strikker med. Skal lige have taget et billede, da den er udsolgt fra hjemmesiden.


Når der er mere end 4 masker mellem mønsterfarven kan man folde mønsterfarven om bundfarven, så der ikke kommer lange snore bagpå:
Begge farver holdes i venstre hånd, mønsterfarven længst inde på fingeren. Hvis der er fx 8 masker mellem mønstermasker strikkes således: Strik 4 masker ved at tage bundfarvetråden ovenover mønstertråden på fingeren. Når der skal foldes om, strikkes 1 maske ved at tage bundfarvetråden under mønstertråden, og den efterfølgende maske over mønstertråden som normalt :) Det er drøn smart.

2 kommentarer:

  1. vil du måske hjælpe mig med min fine hue jeg er ved at lave på rundpind? Den skal til at samles på toppen og jeg skal have en erfaren ind over den til øvelse. Måske vi har en halv time på lørdag under forberedelserne? Det er megalet for dig, så du lavede det samme trick på din djævlehue.
    kh Charlotte

    SvarSlet
  2. Jep lad os kigge på det :)

    SvarSlet