søndag den 21. november 2010

GEIL GEIL - BERLIN 2010

Drei mal strik i Berlin

I oktober var vi i Berlin, og der er to strikkebutikker jeg skal have lagt ind i shoppeprogrammet: Handmade Berlin og Idee (aka "den der under KaDeVe")

1) Den lækreste garnbutik hedder Handmade Berlin.
Desværre har de den kedeligste hjemmeside: http://shop.strato.de/epages/61857106.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/61857106/Categories/%22Jade%20Sapphire%22/2-ply, men kig forbi butikken næste gang du er i Berlin - bare for at løbe fingrene over alt deres cashmere garn.
Sidst jeg var i butikken (sidste år) købte jeg et (kun 1!) nøgle Cashmere i en (synes jeg selv) dristig farve: Orangerød.

Nøglet kostede 260, -, men hvad søren skal man lave af 1 nøgle garn? - ovenstående trekantsjal blev i hvert fald for lille. Jeg har haft meget glæde af garnet (har pillet mine små kreationer op 3 gange), men er nu endt med en skøn lille fisk:


Jeg købte ikke et ekstra nøgle - orker simpelthen ikke at pille sådan noget ultrafint og skrøbeligt garn op igen. Fidusen ved denne fisk er, at den når om halsen flere gange, hvilket gør den ret varm selvom det er sådan en lille sag.

2) Den anden garnbutik Idee havde skrumpet deres garnsortiment siden sidst, skulle jeg mene, men der var stadig rigeligt (og det er kun den ene ud af tre vægge):

Men der skal også være plads til skøre påfund som eksempelvis "hjemmestrikkede" sokker.

 Måske skal jeg ikke kimse af færdigkøbte sokker, for min gave til gemalen (stribede sokker i hans yndlingsfarver) ligger stadigvæk, efter 2 måneder, og mangler det sidste. Måske sku jeg bare gi 13 euro for et par næste gang og få det overstået :)
De havde også Sauberballs - jubi tænkte jeg for de er hundedyre i DK, og har de flotteste changeringer. Men næ nej, det her var Regias version, og her har nationalfarvers popularitet nået garnverdenen, så nøglerne kunne fås i franske og tyske farver:
 Knap så farvegladfarvelade med tyske nationalfarver, vel?

Til gengæld købte jeg det dejligste bløde garn "Alta Moda Alpaca" med 90% baby alpaca, der er så blødt så blødt. I forlængelse af min cashmere-fisk ville jeg lave en kæmpe snoningsfisk (bliver nødt til at finde et andet ord end "fisk" - det lyder for underligt - anyone?).
 Finten ved garnet er (ud over at være yndlings-petroleums-farven) er at garnet er én lang meget smal pølse strik - altså garnet er strikket på forhånd! Det er virkelig fint. Snoningerne og deres begyndelse og slutning i spidser var ret sjove at udtænke - voila:


For ikke at sidde i DK og mangle et nøgle af garnet, tænkte jeg "A ska æ mangl" og købte seks nøgler. De rækker bare virkelig langt så tørklædet tog kun tre, så jeg har tre tilbage - måske en matchende hue og håndledsvarmere? Og faktisk rigtigt dejligt æ a mangl, specielt når det er sådan et flot materiale :)
(Og apropos ingenting: Bonusinfo: handske hedder "handschue" på tysk, dvs. "håndsko" - kreativiteten gik vist fløjten da man skulle udtænke dét ord :)

3)  Og så var der loppemarkedet om søndagen på Strasse des 17. juni. En dejlig blanding af lopper, krimskrams, kunsthåndværk og nybagte pandekager. Her var der blandt andet strikket dukketøj:


Sikken tålmodighed. Det må være strikket på pind 1, hvis der overhovedet er noget der hedder det.

Så vidt Berlin - echt geil neh :)

1 kommentar:

  1. sejest! Kan den lille fisk laves med 50g garn? FIk en forespørgsel om noget halsehalløj med dertil indkøbt 50g garn. Lidt lidt til en halsedisse tænkte jeg.

    Nå, vi ses i morgen, spørger dig der :)

    SvarSlet